21-23 martie 2019
J-S
10.00-19.00
Centrul de conferințe
Crystal Palace Ballrooms
București

nco News

• Cancer control: Prevention - WHO guide for effective programmes

O serie de sase module care ofera sfaturi practice managerilor de programe si factorilor de decizie politica cu privire la modul in care sa promoveze, sa planifice si sa puna in aplicare programe de control eficiente pentru cancer, in special in tarile cu venituri mici si mijlocii.

• Integrated Primary Care and Cancer. Services Model of Care

Western Australian Department of Health a realizat acest ghid de proceduri, mentionand principii ale ingrijirii primare in cancer (rolul preventiei si al screeningului), precum si structuri si proceduri pentru managementul tratamentului, supravegherii, recaderilor si paliatiei in cancer.

• Food, Nutrition, Physical Activity, and the Prevention of Cancer: a Global Perspective

Produs de World Cancer Research Fund si American Institute for Cancer Research, reprezinta sursa cea mai autorizata cu privire la alimente, nutritie si preventie a cancerului. Acest raport a evidentiat importanta cercetarii in aceste privinte si a devenit textul de referinta pentru politici de sanatate, pentru societati civile si pentru organizatii profesionale de sanatate.

• Patient Guide on Survivorship - ESMO

Supravietuirea post-cancer este o experienta unica, diferita pentru fiecare persoana dar si pentru apropiatii acesteia. Redobandirea aspectelor importante ale vietii de dinainte de cancer devine prioritara pentru pacient. Ghidul creat de ESMO si ECPC in colaborare cu IPOS este un instrument foarte util in acest sens.

• 2019 Preventive Health Care Guidelines - Priority Health

Un ghid extrem de util tuturor celor care sunt constienti ca o atitudine preventiva este esentiala pentru mentinerea sanatatii. Sunt prezentate notiuni generale de preventie, precum si mentiuni speciale diferentiate pe grupe de varsta, pe grupe de gen si pentru femei gravide.

• Personalised Cancer Medicine Guide for Patients - ESMO

In comparatie cu abordarea terapeutica clasica, medicina personalizata presupune o terapie tintita. Cu alte cuvinte, este “terapia potrivita pentru grupul potrivit de pacienti, la momentul potrivit.” Ghidul elaborat de ESMO ofera pacientilor o imagine de ansamblu asupra ceea ce inseamna medicina personalizata. Contine exemplificari de abordari terapeutice in cateva tipuri de cancere.

• World Book of Family Medicine

Asa cum ii sugereaza si numele, este o adevarata carte de capatai a medicinei de familie, o editie globala in versiune europeana, la a carei pregatire si realizare s-a lucrat timp de 20 de ani!!! Un periplu stiintific prin nenumaratele teme ale medicinei de familie, creat pentru medicii de familie si pacientii lor. Pentru OAMENI.

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *